CATALÀ | CASTELLANO  
Jaume Julià - arquitecte, enginyer de camins
 PRESENTACIÓ|ARQUITECTURA I INTERIORISME|ARQUITECTURA I SOSTENIBILITAT|ESTRUCTURES I CONSTRUCCIÓ|BLOG|CONTACTE 
espai
 

Reforma interior habitatge Vilassar de Mar

Projecte de recerca. Habitatge per a investigador

Aquest projecte proposa un programa d’habitatge per una persona i un taller d’investigació en mig d’un parc natural. La proposta es basa en un habitatge  soterrat deixant només a la vista la façana principal , que està totalment orientada al sud. Aquesta decisió permet un aïllament molt alt de les fluctuacions climàtiques exteriors, i obre la possibilitat a la captació solar a l’hivern per la façana principal orientada al sud, on es dissenya un voladís que no permet l’entrada de sol els mesos d’estiu. L’altre estratègia que incorpora l’habitatge es del control de la ventilació, aquesta es fa mitjançant una xemeneia solar, per tal de forçar la ventilació creuada als mesos d’estiu.
L’element de xemeneia solar consisteix en un element que sobresurt de l’habitatge i que en la seva part superior té una zona amb vidre orientada a sud, i unes parets interiors pintades de negre, amb això s’aconsegueix que la temperatura de l’aire en aquest punt augmenti considerablement, com que aquest aire per canvi de densitat pujarà, iniciarà una corrent de ventilació de l’aire inferior que és el corresponent a l’habitatge.



 
Imatges projecte

1   2   2   2   2
         
2 2 2 2 2
         
2 2 5 5 5
         


5                
         
5 5 5 5 5
         
 
660 459 854 | jaume@jaumejulia.com | Vilassar de Mar (BCN)