Proper esdeveniment:

Meritxell Neddermann

Jardí de Can Sust te l’honor de presentar Meritxell Neddermann en concert.

Nascuda en un entorn de músics i formada per les millors escoles musicals catalanes i d’estats units, el ritme y les melodies corren per les venes de Meritxell Neddermann. En el seu àlbum de debut, “In the Backyard of the Castle”, floreixen la seva versatilitat i destresa al piano i a la veu. Al setembre de 2023, Meritxell Neddermann va publicar el seu segon àlbum anomenat “Suelta”.

www.entrapolis.com

Marina Tuset

Jardí de Can Sust te l’honor de presentar a Marina Tuset en concert.

Marina Tuset és una jove cantant, compositora i productora catalana, ha guanyat reconeixement tant a nivell nacional com internacional gràcies al seu primer àlbum, “Canto a la imaginación”, que va ser premiat amb un Latin Grammy a 2023 a Sevilla a la categoria “Best Engineered Album”.

www.entrapolis.com

Coneix el jardí de can Sust

L’espai

Can Sust forma part del conjunt urbà del carrer Sant Sebastià, en el nucli antic. Es traca d’una casa de cos construïda entre mitgeres que va ser edificada al voltant del 1820 en terrenys de la família Guardiola en la primera fase d’obertura del carrer. Posteriorment l’any 1920 fou reedificada per la familia Sust. L’edificació destaca per la selva altura, ja que té una planta més que les edificacions circumdants, i pels arcs de punt rodó que presideixen els dos pisos superiors. 

D’aquest mateix any al voltant del 1820 és l’hort davanter de la casa que es deixà com a espai lliure seguint l’estil d’urbanització habitual a Vilassar de Mar que incloïa aquests horts davanters a l’altre banda de carrer. Quan la casa es reformà l’any 1920 l’hort primitiu es convertí en el jardí que ha perviscut.

Durant l’any 2020, es varen iniciar les tasques de rehabilitació del jardí, la intervenció sorgeix  des del respecte a l’historia de l’espai, sense cap voluntat de reconstruir-la, ni maquillar la decadència del pas del temps. Després d’una primera fase de neteja, poda i extracció de males herbes i plantes en mal estat, es va procedir a la replantació de les jardineres característiques de l’espai, la plantació de gespa a les fissures del formigó que es va trobar com a paviment original, la posada en marxa de broll d’aigua de l’entrada pel carrer Sant Sebastià, la instal·lació d’un sistema de reg automàtic i la il·luminació de tot l’espai.

La iniciativa

Jardí de Can Sust es vol convertir en un referent de la cultura a Vilassar de Mar, un espai on poder encabir diferents propostes culturals de música, dansa, teatre, literatura, audiovisual,…

El projecte és una iniciativa privada, amb capital privat sense requeriment de cap ajuda o subvenció pública inicial, la idea és que el projecte es pugui autofinançar, sense tenir com a objectiu principal l’ànim de lucre, però si amb la premissa irrenunciable de que tots els agents culturals que hi participin han de ser remunerats, tant els artistes, com els tècnics de so, llum i d’altres participants en els esdeveniments. Els fons sortiran de la venda d’entrades amb preus ajustats a les característiques dels esdeveniments per garantir la seva viabilitat econòmica o be de patrocinadors o mecenes externs que vulguin promoure un esdeveniment cultural concret.

Contacte

jardidecansust@jaumejulia.com